Вторник, 21.05.2024, 11:22
ULTRAS MEREFA
Меню сайта
Мини-чат
200
Главная » 2010 » Февраль » 27 » Карпаты – Металлист. Накануне
Карпаты – Металлист. Накануне
11:20
Фото fpl.ua
Фото fpl.ua

Субота, Львів, стадіон Україна, 15:00, арбітр Євген Арановський (Київ).

Пряма трансляція на Football.ua та ТК Футбол.

Тактика

Писати про тактику в перший матч – справа невдячна. Ми не знаємо, що на думці в тренерів, кого вони бачать, адже товариські – це одне, а от офіціоз...

Маркевич не буде нічого видумувати і стабільний склад минулого сезону відбувся невеликою зміною – Фініньо гратиме на місці Обрадовіча, а універсал Мілан перейде на правий фланг захисту. Усі інші гравці та позиції, які вони будуть займати цілком прогнозовані.

Олег Кононов попри те, що заявив багато молоді, особливо шансів з першої хвилини нікому дати не повинен, а вже по перерві і в залежності від гри та результату. Найбільша втрата – це Сергій Кузнєцов, який своїм рішенням вчинив Батісті відсутність конкуренції. А взагалі в тактиці нічогоне міняється. Кононов грає в свою голландсько-барселонську 4-3-3, а Маркевич таки поставить двох опорників: Валяєва та Слюсаря, щоб зупинити людей, що біжуть в біло-зеленому.

Психологія

Тут говорити зайве, але є кілька моментів:

1. Маркевич – Димінський

2. Перша гра тренера збірної України

3. Поїзд фанатів з Ярославським у фан-секторі (сподіваємось, поїзд залишиться на вокзалі)

4. Здача/нездача (задача!..) гри.

5. Початок футбольного року

6. Металіст не заїжджав додому з Туреччини перед матчем з Карпатами через примхи погоди.

7. Скандал довкола матча з Москвою, куди Маркевичу не дозволили потрапити.

8. Матч першого кола з вилученням Ткачука на самому початку і голом Гуйє в самому кінці гри.

Центральні протистояння

Федецький – Олійник

Це буде бровка, яку не кожен пожежник в стані погасити.

Тінь Кузнєцова і Батіста – Папа Гуйє

На що спроможний Кузнєцов ми знаємо, але тепер тільки його тінь зможе допомогти Батісті показати клас...

Тлумак – Жажа

Дальні удари бразильця для любого голкіпера ви
Дискваліфіковані: Петрівський - Шелаєв

Травмовані: немає
пробування дуже серйозне. Мабуть доведеться попрацювати і капітану господарів.

Фінінью, Обрадовіч – Зеньов, Кожанов

"Найшвидший естонець світу" та просто "тєхнар" Кожанов проти рядових армії Маркевича – Обрадовіча та Фініньо. Оце так фланги горітимуть.

Рикун – Голодюк, Худоб’як

Не можна сказати, що Рикун гратиме, як в домашніх тапочках проти Голодюка та Худоб’яка, але кілька уроків може продемонструвати.

Слова

Олег Кононов, головний тренер Карпат:

"Мені вдалося подивитись всього один матч за участю Металіста у Туреччині. Це дуже сильна команда, мені вона сподобалась. Чи стали вони сильніше або слабше в порівнянні з першою частиною чемпіонату, не скажу. Проте у команди є свій ігровий почерк і сильний підбір гравців, що дозволяє команді успішно виступати протягом кількох сезонів на найвищому рівні".

Прогноз Football.ua: 2:2

 Мирон Маркевич, головний тренер Металіста:


 "У нас одне завдання - грати и показувати видовищний футбол. Хоча звичайно відповідальність за результат ніхто не знімав. Проте найголовніше якість самої гри. Буде нормально з цим, тоді все буде добре".

Матчі між собою

Всього зіграно 21 матч: +4=6-11 15:24

На полі Карпат: +3=1-5 8:8

Матч першого кола: Металіст - Карпати 1:0 (Гуйє, 88)

Останній матч на полі Карпат (21.09.2008): Карпати - Металіст 0:2 (Едмар, 58, Жажа, 70)

Історія взаємовідносин

У відносинах Карпат та Металіста довгий час не було особливого напруження. Аж доколи Мирон Маркевич не став на чолі харківського клубу. Стосунки тренера з почесним президентом львівського клубу чомусь не склались, і це переноситься на протистояння клубів.

До березня 2007 року, за великим рахунком, приїзд Металіста до Львова не викликав ажіотажу. На трибунах України збиралося до 10-ти тисяч вболівальників (з 1992-го лише одного разу було трохи більше – 10 100). А вже у вересні 2007-го прийшло 17 900. Можливо, було б стільки глядачів і 19 березня 2007-го, але того дня Карпати не вийшли на поле (офіційна причина – через епідемію), і гравці Металіста отримали технічну перемогу.

Саме тоді статистика протистоянь Карпат та Металіста у Львові за часів незалежності вирівнялася, після чого харків’яни ще двічі виграли і тепер у 10-ти зустрічах на полі "зелено-білих" мають у своєму активі п’ять перемог (дві нічиї, три поразки, різниця м’ячів 8—8).

Останнього разу Карпати забивали харків’янам у Львові ще 13 квітня 2003 року, тоді ж останнього разу святкували перемогу над гостями зі Слобожанщини – 2:0 (Хроль, 25, Кабанов, 72).

Загалом же львівські футболісти виграли лише чотири матчі у Металіста (з 1992 року провели 21 зустріч), а програли 11. Загальна різниця забитих та пропущених м’ячів 15—24 на користь харків’ян.

У складах суперників жоден гравець не забив в цих матчах більше двох голів. У Карпат кращий бомбардир – Андрій Покладок, у Металіста їх одразу п’ятеро – Андрій Кирлик, Роман Пец, Олександр Паляниця, Едмар да Джексон Коельо. Іван Гецко також забив два голи, але по одному разу відзначився за Карпати та Металіст.

Однак найбільш цікава фігура у цьому протистоянні – Мирон Маркевич. У якості тренера Карпат він провів шість ігор проти Металіста (дві перемоги, дві нічиї, дві поразки, м’ячі 5—3), а потім, очоливши харків’ян, сім разів зустрічався з колишньою командою (п’ять перемог, дві нічиї, м’ячі 11—2). Олег Кононов не програв Маркевичу лише одну зустріч – 12 квітня 2009 року у Харкові (єдиний гол у гостей забив Сергій Кузнецов).

Цікаві факти

Голкіпер Металіста Олександр Горяїнов – кращий у нинішньому чемпіонаті за кількістю матчів без пропущених м’ячів (10). У його карпатівського колеги Андрія Тлумака – удвічі менше.

До того ж Горяїнов встановив рекорд цього чемпіонату, протягом 668 хвилин залишаючи свої ворота сухими. У нього ж рекорд чемпіонату-2009/2010 у виїзних матчах – 530 хвилин.

Львівський універсал Артем Федецький має у своєму активі забивну серію з трьох ігор на полі стадіону Україна. Серію ще не завершено, а рекорд сезону належить Євгену Селезньову з Дніпра (забивав у чотирьох домашніх матчах поспіль).

Серія іншого типу у іншого львів’янина – Самсона Годвіна. Він отримував картки від суддів у трьох останніх матчах, у яких брав участь. Саме у цей відрізок часу нігерієць двічі вилучався з поля і наразі має 12 штрафних очок (5 – за вилучення, 1 – за попередження), що є другим показником у Прем’єр-лізі цього сезону.

Арбітр. Євген Арановський (Київ)

Одному з наймолодших (33 роки) та найменш досвідчених (в Прем’єр-лізі працює з 2009 року) арбітрів України ще не доводилося працювати на дуелях Карпат з Металістом. Хоча саме київські та одеські рефері найчастіше залучалися до них (дев’ять та п’ять разів відповідно).

Не зустрічався Арановський у нинішньому чемпіонаті з харків’янами і у матчах з іншими клубами. А от на грі Карпат проти Зорі працював. Львів’яни перемогли – 4:0, арбітр призначив один пенальті у ворота луганчан (вже у компенсований час) та показав їм жовту картку.

Загалом у сезоні-2009/2010 киянин провів сім матчів (п’ять – у чемпіонаті, два – у Кубку України). Призначив шість пенальті (порівну – господарям та гостям), 25 разів витягав жовту картку (дев’ять разів – для господарів, 16 – для гостей), одного разу вимушений був вилучити футболіста гостей.

Просмотров: 526 | Добавил: ultras-merefa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
27.02.2010
1. Сергей (ultras-merefa) [Материал]
На фан-потягу поїхало 600 чоловік+своїм ходом не меньше 50.
Так що 650 мінімум у Львові!
Більше ніхто не привозив)))

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Поиск
Друзья сайта
       
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024